18 maj 2024
12:00

Gimo IF FK

Referat: Danmarks IF - Gimo IF FK

Det är lunchtid denna lördag när gästerna Gimo IF FK kickar igång matchen på vår hemmaborg Danelid. Idag rejält soldränkt, med termometern en bit ovanför 20 graders-strecket. Vi tar kommandot direkt och börjar passa runt bollen och vi får första chansen redan i andra minuten via Bimer på högerkanten. Vi etablerar vårt spel med bra passningsspel i den tryckande värmen. I sjunde minuten får kaptenen för dagen Sörnis bollen högt upp på vår egna planhalva. Hon tar ett par steg in på motståndarnas sida av planen och lägger en riktigt bra passning, som skär planen likt en varm kniv i smör, upp strax utanför motståndarnas straffområde på yta där Ullis startat en löpning på vänsterkanten. Ullis kommer loss trots uppvakning och hamnar ensam med målvakten och lägger in en snygg bredsida i nät och vi har redan 1-0 på tavlan. Strax därefter i 10de minuten kommer vi upp via vänsterkanten helt från backlinjen via ett signaturspel upp till Ullis som driver upp högt offensivt på sin vänsterkant och lägger in bollen i straffområdet där Smilla kliver över och Bimer drar till men missar skott och lägger ut den till Mats i yttre delen av straffområdet som inte tvekar utan drar till in i nät och vi har nu 2-0. Vi trummar på med för dagen ett bra passningsspel och vi jobbar fram ett par bra chanser och gästernas målvakt får bekänna färg (och gör det bra). Det är en bra första kvart värmen till trots.

Tidigt i andra kvarten drar Peps en långpass från mittcirkeln på yta för Ullis att springa på som hinner upp (så klart) och lägger in den längsmed kortlinjen med båda framrusande rödvita missar en riktigt bra chans. Vi har en period där vi vårdar och äger boll. Bollen vandrar runt mellan en högt stående backlinje och mittfält, med en del uppstick offensivt. Smilla lägger upp bollen på felvänd Ullis som i trängt läge inte kommer loss utan väljer att lägga bollen bakåt mot en fram rusande Mats som driver fram med fart och lägger den lätt över en framrusande målvakt och vi har 3-0 efter 22 spelade minuter. Och domaren blåser för en välbehövd vätskepaus. Vi fortsätter den andra kvarten med vårt trygga tålamodsspel och låter bollen göra jobbet. Idag har vi även en hög nivå på kommunikationen och vi hjälper varandra på ett föredömligt sätt. Vi lånar inte ut bollen till gästerna i onödan utan de har den bara under kortare sekvenser. Gästernas målvakt gör ett par riktigt bra räddningar.

Vi forsätter sista delen på första halvleken på den inslagna vägen, och den sista utposten hos gästerna får jobba. Gästerna kommer in i en bra sekvens och vi får sätta press och jaga boll. De lägger upp bollen på våg planhalva men de stoppas genom en nedrivning av motståndaren av kaptenen. Domaren blåser och drar upp ostskivan, alltså ostskiva till kapten Sörnis, och den är svår att argumentera mot. Efterföljande frispark resulterar via en rensande nick till inkast som resulterar i hörna för gästerna. Det blir lite rörigt i straffområdet efter utboxning av Kejjan, efter lite runt studsande letar bollen sig ut till en väntande Ullis som vänder upp lägger i högsta växeln och får med sig både Smilla och Bimer i full galopp. Ullis rycker ifrån försvararen och rusar i mot målvakten som täcker av så Ullis lägger in den till en nu centralt placerad Bimer som lägger in i tom kasse. 4-0 är ett faktum och matchklockan står på 37 spelade minuter. Sista delen av halvleken har ytterligare ett par chanser. Men är det inte målvakten som står vägen är det träverket. Även Kejjan får göra lite avvärjande arbete men då via fötterna en bit utan för straffområdet, så många riktigt farliga chanser. Domaren blåser av halvleken och en välförtjänt vila står på schemat.

Vi kickar i gång andra halvlek och startar i ett bra tempo. Vi vaskar fram ett par halvchanser tidigt i andra halvlek. Ett par hörnor lyckas vi också jobba fram, men gästernas målvakt har inte tappat formen i halvtidsvilan. Gästerna gör lite uppstick för att hota Kejjan, men vi lyckas avvärja försöken. I slutet på första kvarten får gästerna en frispark i farligt läge men Kejjan fångar tryggt upp bollen.

Mats centralt placerad I mittcirkeln, lägger ut en boll längst vänsterkanten på yta där Ullis swishar fram och tar sikte på mål. Väl framme vid målområdet lägger hon i bollen centralt där Kalle står och kan enkelt lägga in halvlekens första i nät. 5-0! Coach D gör matchens första byta där Donken går in och Lina går ut. Matchen utspelas just nu i mittzonen där vi delar boll med gästerna. Det är vi som har de farligaste chanserna, men när de dyker upp står målvakten rätt placerad och fredar målet. Nästa byte - Kalle kliver ut och Elsa kliver in med pigga ben. Vi spelar vårt spel och passar oss fram genom mittzonen, men avsluten hamnar hos målvakten som har en riktigt bra period nu. Dureman genomför ytterligare ett byte - Smilla gåt ut och Hedberger kliver in. Domaren blåser för vätskepaus. Vi trampar igenom mitten kvarten med vårt signaturspel.

Vi använder hela planens bredd och passar runt bollen, vi sticker på djupet men bollen förblir utanför nätet, men nu börjar gästerna se riktigt trötta ut, värmen tar ut sin rätt. Dureman tar ut Peps och sätter in Stångberg. Vi kliver in i de sista 10 minuterna som ska visa sig bli riktigt händelserika. Tilde har bollen i backlinjen och lägger den långt, in bakom en högt stående backlinje där Ullis ligger och fiskar. Hon gör ett ryck och lämnar försvararna bakom sig, driver upp mot målvakten som inget kan göra och Ullis sätter den i nät. Och tavlan visar 6-0 i 82a minuten. Strax efter fångar Elsa upp bollen på offensiva zonen, lägger ut den till en framrusande Bimer som driver in i straffområdet mot en utrusande målvakt. Bimer sticker in bollen centralt till en ensam Mats som enkelt rullar in bollen i tim bur och tavlan visar nu 7-0 i 85e minuten. I 88e minuten fångar Spångberg upp bollen och lägger ut den till Elsa på vänster kanten som fintar sig förbi bevakaren och viker in mot mål, driver fram och distinkt sätter den vi närmaste stolen och 8-0 är insatt på banken. Ett par minuter senare fångar Mats upp en motståndarboll på offensiv planhalva, tittar upp och ser Elsa i full galopp, så hon lägger den centralt på yta. Elsa fångar upp och drar en utrusande målvakt och rullar in bollen i tom bur. 9-0 efter 88 spelade minuter. Strax därefter sätter domaren pipan till munnen och blåser av dagens match.

Vilken match det är! Förutom att det står 9-0 på tavlan, vinner vi boll innehavet med 73%, vi har 34 skott och hela 351 passningar. En riktigt bra match genomförd under väldigt varma förhållanden.

VI tackar dagens domar-team och vi tackar dagens motståndare Gimo IF FK för motståndet, ni tuggar på bra under dessa förhållanden och en shout out till gästernas målvakt som gör en riktigt bra match. VI tackar så klart också dagens publik!

Nu laddar vi upp för ytterligare en hemma match till veckan där vi möter Vaksala SK på fredag, matchstart 19:30, hoppas vi syns!